Sıkça Sorulan Sorular
YARDIM
Bir sorunuz mu var? SSS bölümümüzde cevap bulabilirsiniz veya bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Müşteri Hizmetleri
Hafta içi 09:00 - 18:00 Saatleri Arasında
KARGO
16:00'a kadar vereceğiniz siparişler aynı gün kargoya verilir. 2000 TL üzeri siparişlerinizde Ücretsiz Kargo İmkanı
 
 
Siparişlerinizi perakende satış mağazamızdan kendiniz almak isterseniz 'Robodukkan Ofis Teslim' seçeneğini işaretleyebilirsiniz. 
ÖDEME
Kabul ettiğimiz ödeme yöntemleri
Visa, MasterCard, Maestro, American Express. Sipariş gönderildiğinde toplam kartınızdan tahsil edilecektir. Kredi kartı bilgilerinizi web sitesine girmek zorunda kalmadan kolayca çevrimiçi alışveriş yapabilirsiniz. Sitemiz güvenliğiniz için 256 bit SSL Sertifikasına sahiptir.
Ayrıca ödemelerinizi HAVALE/EFT yöntemi ile de yapabilirsiniz. Bu şekilde her siparişiniz için %2 oranında otomatik bir indirim kazanacaksınız.
İADE POLİTİKASI
robodukkan.com'dan satın alınan herhangi bir ürünü teslim tarihinden itibaren 14 gün içinde iade edebilirsiniz. Ürünler ile ilgili herhangi bir sorun yaşayacak olursanız 7/24 info@robodukkan.com adresinden bize mail atabilirsiniz. En kısa sürede cevaplayacağız.
Üye Girişi
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Arduino IDE Tanıtımı

10-12-2020 11:05
Arduino IDE Tanıtımı
Herkese merhabalar, 
 
Arduino ile proje geliştirmek için bir çok farklı yöntem mevcuttur. Bunların başında ise Arduino firmasının kendi yazılımı olan ARDUINO IDE gelmektedir. İndirmesi ve kullanması tamamen ücretsizdir
 
Daha önceki yazımızda Arduino IDE programının nasıl indirilip yükleneceğini anlatmıştık. Bu yazımızda ise yüklediğimiz bu programın kullanımı ile ilgili bilgiler  vereceğiz.
 
 
Peki nedir bu ARDUİNO IDE?
 
Arduino IDE arduino ile kod yazarak proje geliştireceğimiz zaman kodları yazıp, derleyip, arduino kartlarına yükleme yaptığımız bir uygulamadır. Sihirli bir şekilde kodları kendiliğinden yazmıyor tabiki de. Zaten Arduino ile ilgili bilinen en büyük yanlış bu. Arduino ile projeler kendiliğinden oluşmuyor. Kodlar ve donanım hakkında bilgi sahibi olmamız gerekmektedir. Arduino yazılım ve donanım olarak kolaylık sağlar. 
 
Hadi yavaştan sistemin arayüzünü tanımaya çalışalım.
 
Öncelikle uygulamayı açtığımızdan (1) nolu görseldeki ekran bizi karşılıyor. Bu ekranda temel olarak kodları yazdığımız, düzenlediğimiz ve arduino kartlara yüklediğimiz kısımları görüyoruz. Dikkat edersek bu ekranda void setup() ve void loop () olmak üzere iki adet fonksiyon karşımıza çıkıyor. Ancak eğer yeni bir proje açmıyorsanız açılacak ekranda en son çalıştığınız projenin kodlarının olduğu sayfa açılacaktır. 
  

Arduino ide
 
 
Şimdi bu ekrandaki butonlara bir göz atalım
 
 
 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.