Sıkça Sorulan Sorular
YARDIM
Bir sorunuz mu var? SSS bölümümüzde cevap bulabilirsiniz veya bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Müşteri Hizmetleri
Hafta içi 09:00 - 18:00 Saatleri Arasında
KARGO
16:00'a kadar vereceğiniz siparişler aynı gün kargoya verilir. 2000 TL üzeri siparişlerinizde Ücretsiz Kargo İmkanı
 
 
Siparişlerinizi perakende satış mağazamızdan kendiniz almak isterseniz 'Robodukkan Ofis Teslim' seçeneğini işaretleyebilirsiniz. 
ÖDEME
Kabul ettiğimiz ödeme yöntemleri
Visa, MasterCard, Maestro, American Express. Sipariş gönderildiğinde toplam kartınızdan tahsil edilecektir. Kredi kartı bilgilerinizi web sitesine girmek zorunda kalmadan kolayca çevrimiçi alışveriş yapabilirsiniz. Sitemiz güvenliğiniz için 256 bit SSL Sertifikasına sahiptir.
Ayrıca ödemelerinizi HAVALE/EFT yöntemi ile de yapabilirsiniz. Bu şekilde her siparişiniz için %2 oranında otomatik bir indirim kazanacaksınız.
İADE POLİTİKASI
robodukkan.com'dan satın alınan herhangi bir ürünü teslim tarihinden itibaren 14 gün içinde iade edebilirsiniz. Ürünler ile ilgili herhangi bir sorun yaşayacak olursanız 7/24 info@robodukkan.com adresinden bize mail atabilirsiniz. En kısa sürede cevaplayacağız.
Üye Girişi
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Arduino IDE Kurulumu

10-12-2020 11:05
Arduino IDE Kurulumu
Herkese merhabalar, 
 
Bu yazımızda Arduino IDE Kurulumu hakkında bilgi vereceğiz.
 
Arduino ile proje geliştirmek için bir çok farklı yöntem mevcuttur. Bunların başında ise Arduino firmasının kendi yazılımı olan ARDUINO IDE gelmektedir. İndirmesi ve kullanması tamamen ücretsizdir
 
Şimdi adım adım nasıl indirilip kurulacağını anlatalım..
 
İlk olarak https://www.arduino.cc/  sayfasına giriyoruz. Bu sayfa arduino firmasının resmi web sayfasıdır. Bu sayfada arduino ile ilgili yeni güncellemeleri ve yeni ürünleri görebilirsiniz. Bu sayfadan Arduino IDE uygulamasını indireceğiz.
 
  • Ana sayfa açıldığında SOFTWARE kısmının altından DOWNLOADS sekmesine tıklıyoruz. 
 
 
 
 
 
  • Açılan sayfada Arduino IDE ile ilgili önceki sürümler, web srümleri ve güncel olan sürümlerini göreceksiniz. 
 
 
 
 
  • Bu sayfadan işletim sistemimize göre uygun bir sürümü seçerek Arduino IDE 'nin bilgisayarımıza indirilmesini sağlıyoruz. Biz Windows 10 işletim sistemi kullandığımız için yüklememizi buna göre yapacağız. 
 
  • Ardından yükleme için son bir aşama kalıyor. Bu aşamada ise Arduino topluluğunun yaptığı bunca iyiliğe ve kolaylığa karşın eğer isterseniz bağış yapabilirsiniz. Eğer bağış yapmayıp sadece indirme yapmak istiyorsanız da "JUST DOWNLOAD" seçeneğine tıklıyoruz. 
 
 
 
  • İndirme işlemi bitince, indirilen dosyayı açarak yükleme işlemini başlatıyoruz. 
 
 
 
 
 
 
 
 
  •  Yükleme işleminin son aşamasında gerekli olan bir kaç sürücünün de yüklenmesi için izin istiyor. Bunları "YÜKLE" seçeneğini seçerek devam ediyoruz. 
 
 
 
 
 
 
 
 
  • Eveeet, son olarak gelen ekranda 'kapat' seçeneği çıkacak. Onu da onaylayarak işlemi bitiriyoruz.  Böylece ARDUINO IDE uygulaması yüklenmiş oldu. 
 
  • Herhangi bir yerde sıkıntı çekerseniz yorumlardan yazarak veya info@robodukkan.com adresine BLOG DESTEK konulu bir mail atarak bizden destek alabilirsiniz.
  • Sonraki yazılarımızda Arduino IDE ile kod yazma örneklerini yayınlayacağız.

 

 

 
 
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.